Какво да облека

Най-добре носи нещо:

  • покриващо цялото тяло
  • леко и тънко - подобно на тениска, но с дълги ръкави и тънък анцуг отново с дълги крачоли
  • Разбира се, не носи нови и скъпи дрехи

Защо дълги ръкави

Голяма част от удара на топчето се "попива" от дрехите. Разликата между удар върху гола кожа и върху тялото през тениска е значителна.

Още по-голям ефект имат няколко слоя дрехи. Ние предоставяме камуфлаж, който се слага върху другите дрехи. Така се увеличават пластовете дрехи върху цялото тяло и се намаля болката и вероятността от синини при удар.

Защо леко и тънко

Да, вярно е, че през по-дебела дреха боли по-малко. Но разликата е минимална. Толкова е малка, че не си заслужава неудобството да се потиш повече, да се изморяваш по-бързо и съответно да не можеш да си достатъчно бърз на терена.

Всеки който е играл пейнтбол два-три пъти се е отказал от мисълта да си сложи всички зимни дрехи на него. Просто няма смисъл от гледна точка на - да боли по-малко. А предполагам можеш да си представиш как се играе с два пуловера и яке!

Дори един пуловер е много. Играта е 1-2 часа и може да продължи дори повече. През това време предимно се тича, скача, крие. Все интензивни движения, които изпотяват. Дори с един пуловер ще ти е прекалено топло и неудобно.

Ще си изцапам ли дрехите

Част от оборудването, което се включва във всичките ни оферти и цени, е камуфлаж. Той е на две части - панталон и горна връхна част. Камуфлажът на практика ще покрие всички твои дрехи, така че те няма да имат пряк контакт нито с боя от топката нито със трева от земята.

Въпреки това не слагайте ценни дрехи. Напълно възможно е да ви уцели топче някъде над рамената и боята да се стече към вашите дрехи. Също не е изключено при залягане да се изцапате от тревата. Възможно е, макар и по-малко вероятно, да скъсате нещо на някой клон, камък, или дори удар на топче.

Боята за топчетата е екологична и се пере лесно.

Допълнителни аксесоари

На пазара се предлагат какви ли не протектори, наколенки, лакетници, футболни кори и какво ли още не. От тях, нищо не е задължително за носене. Дори няма нещо, което да спада към категорията препоръчително. Ако много държиш на нещо такова, вземи си. Никой няма да те върне.

Най-полезно би ти било (от най-полезно към най-безполезно): тънки ръкавици, бутилка вода, нещо за хапване, кърпа за пот, наколенки

Напълно безполезни биха били: футболни кори, строителна каска, скиорски или плувни очила, дебели скиорски ръкавици и още много други подобни.

25 Май 2018 в 8:38hАвтор:Коментар