Колко е опасно?

Боулинг или Пейнтбол

Боулинг или пейнтбол - кое е по-опасно?

Колкото и странно да ви звучи, пейнтболът е два пъти по-безопасен от боулинга!

Проучване

2001 година американската информационна агенция прави проучване от кои спортове се получават най-много контузии. От проучваните 30 дейности, класацията сочи, че пейнтболът е най-безопасен с огромно предимство пред всички останали спортове. Пълната класация...

Играе ли ти се футбол - внимавай - футболът е 50 пъти по-опасен от пейнтбола.

Може би си фен на баскетбола - той е цели 100 пъти по-опасен от пейнтбола.

Или може би си спокойна натура, търсеща леки и безопасни занимания като: Голф, Боулинг, Федербал, Риболов. Те са поне 2 пъти по-опасни от пейнтбола!

Защо е така?

Сигурно четеш тази статия и си казваш: Какво ме лъжат тука, има някакъв трик.

Няма трик, истина е, най-вече защото:

  • оборудването, и по-точно специалните предпазни маски, са задължителни
  • инструктажът се разяснява и подписва от всички преди самата игра
  • съдия следи за спазването на всички мерки за безопасност.

И така, от страх да не се случи нещо в играта, пейнтболът е подсигурен до такава степен, че вече е най-безопасната игра в света.

Възрастовата граница

Според условията на "Пейнтбол Смолян" може да игра всеки навършил 14 години. По-малки деца също може, но задължително с присъствие на пълнолетен.

Това условие е продиктувано по-скоро от практиката в България, отколкото от реална опасност. Факт е, че в Америка няма възрастова граница. Но в същото време ние не знаем за сериозна българска фирма, която да не спазва границата от 14 години.

Ако вие сте родители на някой малчуган, вероятно много се страхувате да го пуснете да играе пейнтбол. Наистина няма от какво да ви е страх. Заповядайте и вие, и ще видите колко забавно и в същото време безопасно ще премине играта.

25 Май 2018 в 8:39hАвтор:Коментар